På andra sidan köttdisken

Angående krav och kvalitet av utbudet på din mataffär.

Äta bör man annars dör man heter det ju som bekant och ibland kan dragna bonuskort med efterföljande kuponger och nedsatta priser i butiken vara till största belåtenhet för en annan fattiglapp. Prisa gudarna för korta datum med låga priser, eller vilka man nu skall tacka. Men det är i alla fall bra att det finns. Hellre köpa varor med kort datum billigt än att inte kunna köpa någon mat alls. Å det går ju faktiskt att frysa in så håller det i alla fall lite längre.

Men hur blir det nu om det korta datumet blir kortare och kortare? Så kort att produkten näst intill följer dig hem bara du tittar på den, så där lite oskyldigt nafsande dig i hälarna. Hur är det med kvaliten när portionsförpackade halvfabrikat delar kort datum skyllt med grågröna lövbiffar, svarta nötlever bitar och gammal julskinka vars förpackning innehåller mer ut smält fett än skinka? Vad är det för krav som ställs på en livsmedelsaffär som får ha samma bitar kött liggandes för halva priset i tre veckor? Eller längre än så. Vi var där innan jul och i dag låg de fortfarande kvar. Det var nästan så jag kunde höra dem fräsa åt mig när jag gick förbi. Och grönsaksdiskar som mest liknar det där slemmonstret som kommer upp ur badkaret i gamla Ghostbusters filmen, fast istället för rosa så är det nån sörja av brun/svart/grått slask, ganska likt den snö som sakta smälter bort ute på gatan och blandas upp med smutsgrå asfalt och avgaser, INNE I MATAFFÄREN, det är då inte några grönsaker som jag skulle vilja sätta tänderna i. Där paprika tillexempel är grön röd och lite gul på ena sidan för att man sedan när man vänder på den kan konstatera att där fanns det inget, just för att halva grönsaken redan ruttnat bort. Å givetvis allt smidigt dolt bakom en skylt med texten : Nedsatt pris!
För att inte tala om personalen. Ingen som jobbar där verkar vara särskilt många år över 20. Inget ont om tjugoåringar men en mataffär tycks det inte kunna driva i alla fall. Först trodde vi att det var sommar jobbare och att ordinarie personal var lediga men när hösten kom och sedermera vintern så sprang samma "barn" runt och tycktes inte ha någon direkt koll på vad som hände i affären eller hur det såg ut i hyllorna. För när potatis som skall hålla till mitten av januari redan vid inköpet är mjuk och har allt för många groddar utväxta. Å detta inköp berodde endast på att bakpotatis lådan innehöll fyra små hopskrumpna potatisar så börjar jag ifrågasätta denna matbutiks rätt till existerande.

Som jag nämnde innan så är det bra med lite kortare datum och därmed nedsatta priser. Det är ju alltid folk som köper dessa varor vilket jag förstår. Men om det passerat mer än tre fyra dagar efter utgånget datum så är det ingen som vill ha dessa varor. Vad gör man dem då? Mitt förslag är att slänga dem eller på något annat sätt se till att de kommer till nytta, INTE sänka priserna än mer och hoppas att någon dum kund köper dem ändå. Tror inte det finns någon som vill betala halv halva reapriset för en vara som möglar innan du ens hunnit stoppa ned den i kassen. Dessutom så kan det ju inte vara särklilt bra för butiken att ha en massa gamla varor som folkt fnyser åt och tittar snett på ( om de nu hinner innan varan tittar snett på kunden). Dålig kvalitet ger ju butiken dåligt rykte. Vilket leder till att ingen kommer handla där och butiken tillslut måste slå igen.
Och vart är det då meningen att vi ska handla? Det är jätte bra med en närbutik, men då kräver i alla fall jag att den håller ett acceptabelt standardmått på utbudet. Hur svårt kan det vara?

Det är hög tid för en förändring om ni vill behålla era kunder och kunna ha er butik öppen i fortsättningen. Vem vet, kanske ringer någon hälsovårdsmyndigheten snart.

För att även en fattig matälskare vill ha kvalitetsmat på bordet!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0